Jalutuskäik ümber Patika Mädajärve

Patika Mädajärv asub Harjumaal Rae vallas, Tallinnast ligikaudu 20 kilomeetri kaugusel Tartu maantee läheduses. Sellest paigast kuulsime ühelt mu kolleegilt, kes seda muuseas ‘vaese mehe rabaks’ nimetab. Tõepoolest – ei ole seal ei rabalaukaid ega tuhandeid rabamände, küll aga saab sealt marjahooajal korraliku suutäie rabamurakaid- ja mustikaid ning olemas on ka heas korras olev laudtee. Ujumiskohta järve ääres me ei leidnud, küll aga on võimalus mööda pehmeid mättaid end ettevaatlikult vette libistada.

Kuna augustikuus veel Google Mapsis matkaraja algust ei olnud lisatud (nüüd leiab selle SIIT) siis kujunes meie raja otsing päris pikaks. Autoga liiklejale soovitan masina jätta Pirita jõe ääres asuva Veskitaguse küla ‘poolsaarele’ autoparklasse ning alustada jalutamist mööda Jägala-Pirita kanalit Mädajärve suunas. Parklas on olemas ka infotahvel koos informatiivse rajaskeemiga.

Patika Mädajärve matkarada
Patika Mädajärve matkarada
Patika Mädajärve matkarada
Patika Mädajärve matkarada
Patika Mädajärve matkarada
Patika Mädajärve matkarada
Patika Mädajärve matkarada
Murakad Patika Mädajärve ääres

Allpool on skeem meie läbitud teekonnast: kokku tuli veidi üle 4 km.

Patika Mädajärve matkaraja skeem

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: