Udune suvehommik Hüpassaares

Hüpassaare matkarada kulgeb Kuresoo raba servas, Soomaa rahvuspargis Viljandimaal. See nelja ja poole kilomeetrine rada saab alguse Hüpassaare õpperaja lõkkeplatsilt, lookleb mööda kõdusoometsa ja rabalaukaid ning lõppeb otse Mart Saare kodumuuseumi õuel, kus saab paarikümmet lammast tervitada.

Hüpassaare on kaunis igal aastaajal ning iga ilmaga, kuid ühel juunikuu hommikul (või õigemini pigem öösel) seadsime oma nutikad tirisema kolmveerand kaheks ning sättisime end kahetunnisele sõidule raba poole, et nautida hommikukohvi ja -kooki uhkes üksinduses rabamätaste vahel. Seda uhket üksindust me paraku küll seal ei saanud nautida, kuna #puhkaeestis oli kohale meelitanud mitu autotäit inimesi, kellel olid sel hommikul täpselt samad mõtted mis meilgi. Siiski – lärmakate kaaspuhkajate lahkudes oli taas võimalik rabalinde kuulata nind need tõusva päikese kiired, mis läbi laugastel pikutavate udupuhmaste põski soojendasid, kaalusid üles kõik need segavad faktorid.

Sai tehtud ka selle suve esimene (ja loodetavasti mitte viimane) suplus rabalaukas, mis oli nagu sulistamine soojas vannivees – tõepoolest, nii sooja veega laukasse pole mina varem oma varbaid saanudki pista.

Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Päikesetõus Hüpassaare rabas
Hüpassaare raba
Hüpassaare raba ujumiskoht

Hüpassaare rajaskeem:

Hüpassaare raba rajaskeem

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: