Sügiseselt sombune Saula Siniallikas

Kuna Saula Siniallikad leiab Harjumaalt Kose vallast, vahetult neljarealise Tallinn-Tartu maantee äärest, siis kel asja Tartu suunas ja kiiret pole, peatuge ja võtke see hetk ning tehke väike jalutuskäik allikateni. Õige sihtkoha leiate Google Mapsist SIIT.

Lühike matkatee allikateni kulgeb mööda Pirita jõe kallast ning on edasi-tagasi ligikaudu pooleteise kilomeetri pikkune. Sombusema sügisilmaga soovitan jalga panna libisemiskindlad jalanõud, kuna laskumine allikateni märgade lehtede ja mullase pinnase peal võib osutuda parajaks katsumuseks.

Raja äärest leiab lausa kolm allikat: Siniallikas, Mustallikas ja Valgeallikas, millest kõige kauneim on siiski Siniallikas oma ilusa sinakasrohelise värvuse tõttu. Siniallikat nimetatakse ka Ohvriallikaks – selle vesi arvatakse olevat tervendava mõjuga ning juba ammusest ajast on sinna ka ohvriande viidud.

Saula Siniallikad
Saula Siniallikad
Saula Siniallikad
Saula Siniallikad
Saula Siniallikad
Saula Siniallikad
Saula Siniallikad
Saula Siniallikad

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: